Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Katalonien till riktigt bra priser!

Ta sig runt

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Barcelona har många alternativ när det gäller att ta sig runt i staden. Att promenera är förstås ett av de bästa sätten att lära känna och upptäcka staden. Det är gratis att gå och dessutom kan du se olika sevärdheter medan du förflyttar dig. Det finns guidade promenader dagligen klockan 10.00. Exempelvis kan du gå Picasso-rutten eller varför inte välja en gotisk eller kulinarisk promenadrutt?

Taxi

Taxi är ett tryggt och bra alternativ ifall du ska åka en lite längre sträcka som du inte vill gå till fots. Alla Barcelonas taxibilar är gula och svarta. En grön lampa visar ifall taxin är ledig. Det går att stanna taxibilarna direkt på gatan och det finns också olika uppställningsplatser där taxibilar samlas. Det förväntas inte att du ska lämna dricks, men det uppskattas förstås av chauffören om du gör det ändå.

Metro

Metro är också ett bra val när det gäller kollektivtrafik i Barcelona. Tågen går med hög frekvens och priserna är låga. För närvarande har tunnelbanesystemet sex linjer som alla har olika färgkoder. Man betalar en fast avgift, oavsett hur långt man åker och det finns också ett billigare tioresorskort som man kan köpa i förväg och som även gäller på bussar och pendeltåg. Ska man åka längre sträckor än tunnelbanan medger så är pendeltåg ett bra alternativ.

Buss och spårvagn

Barcelona har en väl fungerande busstrafik med ett hundratal linjer som korsar hela staden. De går ofta, såväl på dagen som på naten och biljetter köps helst i förväg eller med jämna pengar direkt på bussen – det går inte att betala med sedlar på bussen. Det finns också fem spårvagnslinjer som korsar staden och man kan åka spårvagn (tram) med vanlig buss- eller tunnelbanebiljett.

Dagens v?der, Barcelona

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Mestadels soligt
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Katalonien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Katalonien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!