Shopping

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Barcelona är en rolig shoppingstad. I själva city finns över fem kilometer shoppinggator. Tar man sig lite utanför själva stadskärnan finns det också flera shoppingcenter. Dessutom finns det outlets, loppmarknader och spännande basarer. Medan man shoppar kan man också passa på att titta på några av stadens alla sevärdheter och landmärken.

Maremágnum

Med utgångspunkt i hamnen där det moderna shopping- och nöjeskomplexet Maremágnum ligger så kan man ströva runt bland Barcelonas äldsta stadsdelar, där det inte bara finns mycket historia och arkitektur att njuta av utan också en hel del av stadens bästa shopping. Där startar till exempel Barcelonas mest kända och färgstarkaste gata La Rambla, som är kantad av gatuförsäljare, levande statyer och blomsterstånd. I närheten ligger också kvarteren El Raval, Barri Gótic och La Ribera som har en härlig mix av trendiga affärer och traditionella butiker. Barcelonas största varuhus, El Corte Ingles, ligger också i denna stadsdel. Passa också på att titta på Columbus utkikstorn, Liceu Opera, Barcelona Cathedral och Palau de la Musica Catalana som ligger i området.

Passeig de Gracía

Inne i Barcelona finns också två välkända shoppinggator vid namn Passeig de Grácia och Rambla Catalunya. De båda gatorna sammanbinds av shoppinggallerian Boulevard Rosa, där lokala designmärken trängs. På dessa gator finns en del av Barcelonas absolut bästa shopping, framförallt när det gäller kläder. Här finns exempelvis Gucci, Burberry, Desigual och Luis Vuitton. I samma stadsdel kan man njuta av sevärdheterna Casa Amatler, La Pedrera och Casa Vatló.

Pedralbes

Kvarteret Pedralbes med huvudgatan Diagonal kan stoltsera med några av de mest exklusiva butikerna i Barcelona. Där finns också Pedralbes Shoppingcenter och Illa Diagonal Shopping Center. Dessutom finns här en av världens mest kända fotbollsarenor Camp Nou, samt Palau de Congressos de Catalunya och Palau Reial de Pedralbes.

La Roca Village

Strax utanför Barcelonas centrum kan man hitta shoppingcentret La Roca Village som är väl värt ett besök. Shoppingcentret är byggt som en liten by med små gator istället för att se ut som ett traditionellt varuhus. Där kan man hitta outletshopping från de största internationella märkena, som BOSS och Ralph Lauren. Det går bussar dit flera gånger om dagen.

Els Encants Vells

Barcelonas äldsta, största och bästa loppmarknad är Els Encants Vells. Det är en enorm marknad som visserligen är trång och bullrig, men som innehåller saker från världens alla hörn och som är en upplevelse i sig själv. Det är inte så många turister som har hittat dit, så där kan man verkligen göra annorlunda fynd.

Dagens v?der, Barcelona

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Mestadels soligt
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Katalonien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Katalonien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!