Barcelona

Barcelona är ett mycket populärt resmål, vilket inte är så konstigt: staden kan erbjuda det mesta! God mat, skön shopping, bra nattliv och trevliga stränder.

Staden, som är Kataloniens "huvudstad", är dessutom Spaniens näst största stad. Hundratusentals turister besökare staden varje år.

La Rambla

La Rambla. Foto: Jaume Meneses (CC BY-SA 2.0)

Resa till Barcelona

Enklast sättet att resa till Barcelona är med flyg. Det finns goda flygförbindelser mellan Skandinavien och Barcelona. Ta gärna del av våra tips för att hitta din resa.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Barcelona. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Tips på ett museum? Då skulle vi nog säga Picasso-museet - men det finns många fler museum i Barcelona. Vi tipsar om fler favoriter här.

Sevärdheter

Sagrada Familia och Camp Nou är kanske de av stadens byggnader som är mest kända, men här finns förstås betydligt fler sevärdheter.

Shopping

Barcelona är en stad som är känd för sin shopping. Staden har en bra mix av trendiga butiker, shoppingcenter och gatuförsäljare.

Mat och dryck

För alla som är intresserade av spansk mat och dryck är Barcelona helt rätt. Här finns allt från utmärkta men enkla tapas-hål-i-väggen till världskända finkrogar.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Barcelona med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Barcelona? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Barcelona.

Dagens v?der, Barcelona

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Mestadels soligt
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Katalonien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Katalonien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!