Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Katalonien till riktigt bra priser!

Mat och dryck

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Barcelona bjuder på en spännande gastronomisk upplevelse, inte minst eftersom staden ligger i området Katalonien som sägs ha mycket utsökt mat med influenser från hela Medelhavsområdet. Till exempel äter man gärna italiensk pasta och härligt fylliga såser som har inspirerats från det franska köket.

Missa inte Katalonien nationalrätter

Många av rätterna i Katalonien inleds med nationalrätten Pa amb Tomaquet. Det är en förrätt som helt enkelt består av brödskivor som doppats i en god tomatsås och i olivolja. Ofta serveras oliver till och detta är gott att knapra på medan man väntar på huvudrätten. En typisk spansk maträtt är Tapas och det bör man prova på när man besöker Barcelona, inte minst eftersom det är ett enkelt och billigt sätt att få prova på många av de typiska spanska rätterna. Tapas är en slags buffé med många små rätter och det kan vara allt ifrån kyckling, bläckfisk och musslor till potatis och sniglar som serveras på olika sätt. Bläckfisk serveras gärna i Katalonien, liksom skaldjur av olika slag och grillade eller ångkokta fiskar. Det finns också en katalansk variant av Paella som är mycket god med stora räkor och stora fisk- och kycklingbitar. Det katalanska köket är också känt för sina goda sallader. Som efterrätt kan man gärna testa Crema Catalana, en söt creme caramel, eller Postres de Music, en god fruktkaka. Det finns två inhemska ölsorter som är mycket populära och väldigt goda; San Miguel och Estrella. Dessutom produceras många goda viner i området runt Barcelona, exempelvis Vina Sol och Freixenet. Annars är Rioja ett mycket populärt vin i Spanien. Testa gärna Sangria som kan sägas vara en av Spaniens nationaldrycker. Det är en blandning av vin, konjak och frukt.

I Barcelona finns en rad olika restauranger att välja bland. Där finns allt från moderna och trendiga restauranter som leds av några av världens mest kända och innovativa kockar, till mer rustika familjerestauranter som serverar typisk traditionell katalansk mat. Det man bör tänka på, åtminstone när det gäller de lyxigare och trendigare restauranterna är att man bör boka bord i förväg. Middag äts sent i Barcelona, ofta serveras inte middag förrän efter klockan 21, vilket också kan vara bra att veta i förväg. Middag äter man gärna länge i Barcelona och man dricker gärna vin till. Lunchen äter man i Barcelona vanligen efter siestan, det vill säga någon gång mellan 14 och 16, och därför utgör lunchen vanligen dagens huvudmåltid. Frukost äter Barcelonaborna gärna på café och då brukar det vara kaffe och en croissant eller en bikini, en grillad ost- och skinkmacka.

Bar Celta

Bar Celta är ett bra alternativ för den som vill prova på havets läckerheter. Där finns all slags fisk och skaldjur man kan tänka sig och restauranten håller dessutom en rätt så lagom prisnivå. Bar Celta ligger på Carrer de la Mercè 16.

Inopia

Vill du prova på tapas så kan du gärna besöka Inopia som drivs av bordern till ägaren av El Bulli. Maten håller en något högre prisnivå, men kvaliteten är också hög. Inopia ligger på Carrer de Tamarit 104.

Tapac 24

Tapac 24 serverar äkta katalansk mat och det roliga är att maten tillagas direkt av kockarna i ett helt öppet kök. Besöker du Tapac 24 får du alltså se hur det går till i ett katalanskt restaurangkök samtidigt som du får åtnjuta riktigt utsökt mat. Tapac 24 ligger på Carrer de la Diputació 269.

Biblioteca Restaurant

Biblioteca Restaurant är en annan restaurang med öppet kök. Där serveras medelhavsmat av olika slag till mycket rimliga priser. Adressen är Carrer Junta de Comerc 28.

Restauranger i Guide Michelin

Vill du ha en matupplevelse som du kommer att minnas länge? De flesta krögare och kockar drömmer om en stjärna i Guide Michelin – men det är som lyckas.

Mat du minns

Mat du minns. Foto: "Tokyo JapanTimes" (CC BY-SA 2.0)

Här har vi listat de restauranger som har fått minst en stjärna av Guide Michelin (klicka på restaurangens namn för mer information).

Àbac
Enoteca
Lasarte
Moments
Alkimia
Caelis
Cinc Sentis
Comerç 24
Dos Cielos
Dos Palillos
Gaig

Hofmann
Hisop
Koy Shunka
Lluerna
Manairó
Moo
Nectari
Neichel
Saüc
Via Veneto

Angående betygssättningen brukar man säga att en restaurang med tre stjärnor är värt en resa, att en restaurang med två stjärnor är värd en omväg och att en restaurang med en stjärna är en väldigt bra restaurang i sin kategori.

Dagens v?der, Barcelona

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Mestadels soligt
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Katalonien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Katalonien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!