Museum

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

I Barcelona finns en lång rad olika museer att besöka. Det som är utmärkande för många av stadens museer är att de byggnader där museerna är inrymda ofta är minst lika spektakulära och värda ett besök som själva samlingarna i museet.

Många konstmuseer

Barcelona är känd för sina många konstmuseer, som har såväl ny som gammal konst att titta på. Två av de största konstmuseerna är Picasso-museet och Miró-museet. Är man beredd att åka en liten bit från Barcelonas stadskärna så är Dali-museet i Figueres också väl värt ett besök. Det tar ungefär en och en halv timme med tåg att resa till Dalimuseet, och har man en dag över så bör man verkligen unna sig ett besök i den underbara byn Figueres. Dalí-museet är ett av Spaniens mest besökta museer. Byggnaden där museet är inrymt har ett mycket speciellt utseende med en massa ägg på taket och det finns också ett torn och en kupol.

Picasso-museet ligger mitt inne i Barcelona och där kan man förstås följa Pablo Ruiz Picassos målningar från det han var ung pojke och ända fram till hans död vid 90 års ålder. Just möjligheten att kunna följa en konstnärs hela konstnärskap är speciellt och allt eftersom man går i museets olika rum kan man se hur Pablo Picasso växt som konstnär under årens lopp. I museet finns en magnifik samling alster från Pablos år som konstnär och museet sitter på en stor konstskatt. Museet är det mest välbesökta av alla museum som finns i Spanien tillsammans med Pradomuseet i Madrid.

Miró-museet ligger högt uppe på Montjuícberget i Barcelona. Man kan åka linbana eller buss upp, eller gå. Väl uppe på toppen får man njuta av en makalös utsikt över Barcelona. Dessutom kan man ta del av Joan Mirós olika alster, såväl tavlor som textila verk och skulpturer. Man får också lära sig en hel del om konstnärens liv och levene, eftersom det också finns en bildexposé över hans liv i museet.

Kataloniens Nationalmuseum, Museu Nacional D´art De Catalunya, grundades så sent som 1990 då man slog ihop samlingarna från Kataloniens konstmuseum med de samlingar som fanns på Moderna museet. Bland utställningarna finns konstverk från många olika epoker, till exempel gotiken, romantiken och renässansen. Det finns också en avdelning för fotografi och en mynt- och medaljkabinett.

Andra museer

Mitt i Barcelona ligger vetenskapsmuseet CosmoCaixa som grundades så sent som 2005. Trots att museet inte funnits i så många år har det redan blivit utnämnt till det bästa vetenskapsmuseet i hela Europa. Såväl små som stora kan roa sig i museet, så det är helt klart en sevärdhet för hela familjen. Där finns det både permanenta och tillfälliga utställningar och det bästa av allt är att det är fullt tillåtet att känna och klämma på föremålen i museet. Tanken bakom museet är just att man ska kunna lära sig saker om föremålen man ser på sin rundtur i museet och att barnen som besöker museet både ska kunna leka och lära.

Dagens v?der, Barcelona

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Mestadels soligt
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Katalonien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Katalonien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!