Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Katalonien till riktigt bra priser!

Sevärdheter

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Barcelona är en stad fylld av sevärdheter av olika slag. Det fullkomligen kryllar av vackra byggnader, kyrkor och magnifika parker. Dessutom finns det gott om roliga nöjesfält, ett välbesökt zoo, ett häftigt akvarium och en fotbollsarena som är världskänd.

Camp Nou

En av Barcelonas mest besökta sevärdheter är Camp Nou som också är en av världens största fotobollsarenor. Arenan byggdes 1957, men byggdes ut 1982 när Spanien var värdland för fotbolls- EM. Det ryms gott och väl 100 000 människor i arenan och den fungerar också som hemmaplan för Barcelona FC som är ett av Europas mest populära fotbollslag. Intill fotbollsarenan ligger ett museum där man kan följa såväl arenans som fotbollslagets historia. Är man sportintresserad så kan man alltså spendera många timmar på arenan och i museet.

Sagrada Familia

Ett av Barcelonas absolut främsta landmärken är förstås Sagrada Familia, den sagolika, fortfarande ofärdiga katedralen skapad av den lokale arkitekten Antoni Gaudí. Han hann dock inte slutföra sitt livsverk innan sin död 1926 och därför blev aldrig katedralen helt klar. Idag fortgår dock arbetet med att färdigställa katedralen och ryktet säger att den kommer att stå klar till 2026 – hundra år efter Gaudís död. Gaudí själv ligger begravd i katedralens krypta.

Font Māgica

Som många andra av Barcelonas sevärdheter byggdes den magiska fontänen Font Māgica inför världsutställningen 1929. Den är belägen intill det gamla utställningsområdet, precis vid berget Montjuic fot och fontänen är framförallt känd för sina spektakulära ljus- och ljudföreställningar. Föreställningarna hålls varje halvtimme och varar ungefär en kvart. Vackrast är föreställningarna vid solnedgången. Ingenjören och designern Carles Bulgas som har skapat den magnifika fontänen har lyckats att med ljussättningen få vattenmassorna att föreställa såväl eld som fyrverkerier.

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella är Barcelonas mest kända park. Den ligger centralt i staden och därför besöks den av många turister och bofasta som vill varva ner för en stund mellan shopping och ärenden i staden. Innan det blev en park stod ett enormt fort på samma plats, men fortet demolerades 1869. Numera innehåller parken Kataloniens parlamentshus, ett zoologiskt museum, ett geologiskt museum, en botanisk miniträdgård med café samt ett konstgjort vattenfall. Dessutom finns en triumfbåge i parkens nordvästra del. Det finns också en liten sjö där man kan hyra sig en roddbåt för en mysig och romantisk tur om man så vill.

Torre Agbar

Förutom Sagrada Familia är Torre Agbar ett av Barcelonas mest kända och mest synliga landmärken. Tornet sträcker sig nämligen 33 våningar upp i luften. Det är ritat av den franske arkitekten Jean Nouvel och byggnaden har ett egensinnigt utseende tack vare många olika arkitektoniska knep. Exempelvis har tornet 4 000 fönster och 4 50 LED-lampor som skapar lysande bilder över fasaden.

Parc de Labyrint d´Horta

Labyrintparken i Horta är Barcelonas äldsta park, men faktiskt en oupptäckt juvel, åtminstone bland turister. Parken började byggas 1791. Den är indelad i två olika trädgårdar, en gammal med nyklassicistisk stil och en yngre i romantisk stil. I den gamla trädgården finns en 750 meter lång labyrint och i mitten av labyrinten står en staty av kärleksguden Eros. I den romantiska trädgården finns tusentals blommor, mängder av stora träd, en kanal och ett vattenfall. Det finns ett stort palats i parken, liksom flera mäktiga paviljonger och en vacker damm. För att bevara parkens skönhet släpps endast 750 besökare in till parken per dag.

Dagens v?der, Barcelona

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Mestadels soligt
11 ?C

Länktips för bokning av resor till Katalonien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Katalonien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!